Zoeken
 

Gun jezelf wat rust // Even op adem komen

Geef jezelf de tijd en ruimte om terug op adem te komen. Thuis of in het ziekenhuis. Durf de touwtjes even uit handen te geven en laat je helpen!
En als je er klaar voor bent, probeer je zorgen dan te delen met anderen."na een paar weken voelde ik me alweer een stuk rustiger"

Geen wondermiddel

Antidepressiva zijn geen pilletjes die al je pijn en verdriet in geluk kunnen omtoveren. Ze lossen je problemen en je depressieve gevoelens niet in één klap op. Maar ze kunnen wel helpen om sommige symptomen, zoals slapeloosheid, vermoeidheid en concentratieproblemen, te onderdrukken. En als je beter slaapt, voel je jezelf natuurlijk meteen al een stuk beter en rustiger. Voor je herstel kunnen medicijnen dan ook een serieuze duw in de rug betekenen.

Maar om definitief te herstellen, moet je niet alleen de symptomen van je somberheid aanpakken, maar ook de oorzaak. Medicatie heeft enkel langdurig effect in combinatie met de juiste therapie. Hoe lang je ze moet nemen, en in welke dosis, verschilt heel erg van persoon tot persoon. Luister dus goed naar je arts of therapeut. Zij weten het best wat voor jou de juiste aanpak is.

Het is heel belangrijk om niets op eigen houtje te doen. Plots stoppen met medicatie of zelf een hogere of lagere dosis nemen, kan veranderingen geven die je niet had ingeschat. Vraag het steeds aan je arts of therapeut!

Antidepressiva zijn medicijnen en dus enkel verkrijgbaar op voorschrift. Meestal voel je beter na een aantal weken… dus even geduld hebben is nodig om de mediactie zijn werk te laten doen.