Zoeken
 

Een grote stap

Terug naar school: dat is een grote stap. Het is misschien wel het moeilijkste wat je nu moet doen. Je klasgenoten en je leerkrachten terug onder ogen komen, terwijl ze allemaal weten wat jij geprobeerd hebt… Daar is veel moed voor nodig.

Misschien schaam je je om wat er gebeurd is. Waarschijnlijk ben je bang voor hun reacties en vrees je de starende blikken en de roddels. Toch moet je hier even door. De eerste dagen zal het niet eenvoudig zijn. Maar elke dag zal het beter gaan. En er zijn mensen die jou hierbij willen helpen.

Een bang hart en een hoofd vol vragen

Waarschijnlijk zit je er niet echt op te wachten om terug naar school te gaan. Het is een grote stap. Wat wordt er over jou verteld? Hoe reageren zij op jouw poging? En hoe moet jij je gedragen? Op dit moment zit je hoofd vol vragen.

Toch zijn er ook voordelen aan terug naar school gaan: het brengt opnieuw een vast ritme in je dag en dat biedt houvast. Het maakt het makkelijker om de draad weer op te pikken. En er zijn heel wat mensen die het goed met jou menen: klasgenoten, leerkrachten,… zullen hun best doen om jou terug op weg te krijgen. Houd even vol! Het is de moeite waard!"daar keek ik vreselijk tegenaan"