Zoeken
 

Een grote stap

Terug naar school: dat is een grote stap. Het is misschien wel het moeilijkste wat je nu moet doen. Je klasgenoten en je leerkrachten terug onder ogen komen, terwijl ze allemaal weten wat jij geprobeerd hebt… Daar is veel moed voor nodig.

Misschien schaam je je om wat er gebeurd is. Waarschijnlijk ben je bang voor hun reacties en vrees je de starende blikken en de roddels. Toch moet je hier even door. De eerste dagen zal het niet eenvoudig zijn. Maar elke dag zal het beter gaan. En er zijn mensen die jou hierbij willen helpen.

Je kan bij je leerkracht terecht

Leerkrachten zijn meer dan volwassenen die les aan jou geven. Ze zijn ook vertrouwenspersonen bij wie je terecht kan als je het even moeilijk hebt.

Misschien heb jij een groene leraar of vertrouwenspersoon op school met wie het goed klikt en bij wie je af en toe je verhaal kwijt kan? Waarschijnlijk is er ook een leerlingenbegeleidier in jouw school? Of misschien wil je met je leerkrachten liever niet praten over je verdriet? Ontdek zelf waar jij je het beste bij voelt. Uiteindelijk heb jij de touwtjes in handen...


"het klikte goed tussen ons"